-- NEDEN ? NASIL ? --


Aslında sadece İngilizce öğrenmek için değil, tüm ihtiyaçlar için temel soru kalıbımız "Neden" dir.

"Neden" ile başlayan bir soru cümlesini takip eden her cevap, ihtiyaç duyulan şeyin beynimizde kabul edilebilir olmasını ve beynimizin öğrenmeye yönelimini sağlar.
tabi ki de bu sonuç cevapların mantıklı ve doğru yönde olmasına bağlı.
Bizim için önemli olan  "Neden" sorusuna gelirsek, başlangıç noktamız "İngilizce".
Soru kelimemizi başlangıç noktamızdan hareket ettirerek ihtiyaç duyduklarımızı sıralamalıyız.
Örneğin "Neden İngilizce öğrenmem gerekir", ya da "Neden yabancı bir dile ihtiyacım var" vb.
Bu sorular kendi kendimize soracağımız sorular, dolayısıyla cevabı yine kendimizden duymamız gerekir.
Başka bir kişiden duyacağımız cevap çok mantıklı ve istenilen bir cevap olarak düşünülebilir, fakat en nihayetinde bize ait olmadığı için beynimizin bunu kabul etmesi kolay olmaz.
Bu sebeple burada sizin sorularınıza cevap vermeyip, İngilizce hakkında bilinmesi gerekenleri aktarma görevini üstlenmiş bulunmaktayım.
Evet arkadaşlar her yerde duyduğunuz o cümle gerçek; İNGİLİZCE evrensel bir dil haline gelmiş bulunmaktadır. Yalnız evrensellikten kastım dünyanın her yerinde insanların konuştuğu bir dil olması sebebiyle değil. Dünya da her alanda kullanılan ortak bir dil olmasıdır. Dilerseniz örneklerle açıklayayım. Eğer teknoloji ile haşır neşir biriyseniz ve yazılım-kodlama-programlama gibi konulara da ilgi duyuyorsanız bu alanlarda kullanılan dil İngilizcedir. İngilizceyi bildiğiniz varsayımında herhangi bir yazılımın-programın kodlamasını yaptığınızda yazdığınız kod öbeklerinin aslında mantıklı bir anlamının olduğunu ve bu mantıkla sistemin işlediğini fark edersiniz.

"Neden" sorumuza mantıklı ve kabul edilebilir bir cevap bulduktan sonra gelelim ikinci hareket noktamız olan "Nasıl" sorusuna..

İşte burada profesyonel bir yardım ihtiyacı hasıl olmaktadır. Öğrenme her zaman bir ihtiyaç meselesi olmuştur. İnsan beyni de mide gibi açlık hissiyle hareket eder. Bu açlığı gidermek için sürekli besin arayışında bulunur. biraz durup düşündüğünüzde şu anda yapmış olduğunuz bu araştırma da yine açlık hissini bastırma, beynimizi besleme ihtiyacıdır. Mide üzerinden verdiğimiz örnekle yola çıkarsak açlığımızın giderilmesi için yanlış besinleri düzensiz bir şekilde tükettiğimizde telafisi güç zararlar ortaya çıkmaktadır. Aynı durum öğrenme ve bilgi açlığı konusunda da geçerlidir. Yanlış öğrenilmiş bir bilgi beyinde kalıcı yer edinebilir , bilinçaltına işlenebilir ve bunun telafisi de ne yazık ki bazen çok zor olmaktadır. Dolayısıyla "Nasıl" sorumuzun cevabı da profesyonel bir destek almaktır. Bu sitenin kuruluş amacı profesyonel anlamda size destek hizmeti sunmak ve yanlış bilgilerle zehirlenmenizi önlemektir.


 Şimdi de sıra açlığımızı kolay bir şekilde hiç kasılmadan gidermeye....
 Afiyet Olsun ... 😄




Yorumlar

Popüler Yayınlar